Shine On You Crazy Diamond

Denna sång är från de bättre åren av bandets historia då sången är från 1975. Sången är ett stycke musik som är i nio delar och det är en hyllning till Syd Barrett. Både Roger Waters, Richard Wright och David Gilmour var med om att skapa denna sorgsna sång. Det är en sång som inte lämnar en ifred efter att man hört den för första gången och det är inte konstigt att detta är en låt som många har som favorit.

Då sången är uppdelad på ett sådant sätt att de första fem delarna öppnar albumet medan de sista fyra delarna avslutar det så är det inte bara ett stycke vacker musik, utan det är mer än så. Alla tre är med mer eller mindre i alla delarna av låten, men det är gitarrslingan från David Gilmours improvisation som på många sätt gör låten. Då det var denna gitarrslinga som var startskottet till låten så är det också den som många känner igen.

Förutom den avslutande delen av låten så har Roger Waters, David Gilmour och Richard Wright tillsammans skrivit låten. Att gitarrslingan är välbekant är en sak, men sedan har vi saxofonen också! Där har vi också något som förenar oss alla bakom denna sång, eller hur? Och, faktiskt, precis allting annat med denna sång är också det förenande!

Det som kanske är det bästa med sången är att man tillsammans kan sitta men vänner och vänta på de olika delarna. Om man har vänner som kan sången bra så är det kul att vänta in både gitarrslingan, trummorna, saxofonen och massor av annat som gör denna sång magisk!