Money

Money skrevs under 1971 av Waters, men det var inte förrän under 1973 som den gavs ut på The Dark Side of the Moon. Samtidigt valde man att släppa låten som en singel och låten fick även en tidstypisk video som både lät sångens tema och tidens anda synas.

Eftersom sången ifrågasätter kapitalism, konsumtionssamhället, girighet, fattigdom och samhällets i stort vid denna tid så låter de såklart musikvideon spegla detsamma. Det är lite kul att detta är den sång som gav bandet deras största ekonomiskt uppsving, då det på alla sätt tänkbara är ironiskt. Hur som helst, det här med att diskutera pengar och konst i samma mening är alltid en balansgång, så låt oss respektera Pink Floyd genom att ge oss in på det spåret och fortsätta till något annat!

Låten är intressant av ett flertal olika anledningar, men att den blandar två takter är av stort intresse och det är också detta som utmärker låten, utöver texten, vill säga. Det är främst 7/4-takt i låten, vilket är ovanligt i denna genre, men låten har även 4/4-takt. Det är, som med så många andra av deras låtar, på det viset att de visar prov på att det är verkligt proffsiga musiker som ligger bakom och at Pink Floyd har varit en inspiration för oss och vårt coverband handlar mycket om just det. Med låtar som Money så är det såklart stort för oss att få tillfälle att spela covers, för det är inte många i världen som kan skapa sådan musik som Pink Floyd. Istället för att försöka är det roligare att köra covers på deras låtar som en hyllning!