Mathias lämnar bandet

Ett coverband kan vara mer eller mindre seriöst, men för oss har det varit väldigt seriöst ändå från början. Visst är det så att vi prioriterar att det ska vara roligt, men det ska vara roligt inom gränserna för bandet. Om man ändå ska göra något så kan man ju också se till att göra det ordentligt! Det är ju lite som att spela i ett korpen lag med coverband, så vi passar på att spela när vi har tid och lust.

Ibland har vi någon spelning och det är ju alltid kul, men vi gillar faktiskt mest att repa då det innebär kvalitetstid med varandra. Då vi är goda vänner och gärna tillbringar tid ihop när vi är lediga så är det perfekt att spela ihop! Vi kan direkt råda alla er som är musiker utan att spela i ett band att dra ihop ett gäng vänner och spela tillsammans, för det är verkligen givande på många olika plan!

Mathias lämnade bandet precis och det var trist, såklart, men eftersom det handlade om att han ska bli pappa för första gången och inte kommer att ha så mycket tid för att repa ändå så var det ett bra beslut. Det är alltid trist när det blir lite gnälligt för att en av oss inte kan vara med när alla andra kan repa, så det kan vara smart att ta in en annan som kommer att ha mer tid.

Vi har många vänner som spelar, så det är inga problem att få in en ny och Mathias kommer vi ju att umgås med hela tiden ändå, det är bara det att han slutar spela med oss. Kanske kommer ha att ha mer tid efter ett tag så att han kan börja spela med oss igen, det får tiden utvisa! Det viktiga är att allt är lugnt mellan oss alla och att det inte är någon som känner sig sviken eller liknande.

Att lämna ett band som man spelat med i flera år är inte alltid så lätt, men det tillkommer även en svårighet i att man ju är van att mötas åtminstone en gång i veckan för att repa. Vi kommer att sakna honom mycket under våra rep, för det går ganska snabbt innan alla i ett band intar sin roll och just den roll som Mathias fyllde kommer ju att gapa tom nu. Som sagt, hur som helst så är det viktiga att vi inte är ovänner utan att vi kommer att ses och ha det trevligt tillsammans utanför replokalen. Vi har för övrigt fått möjlighet att låna Workarounds replokal under sommaren vilket har varit helt magiskt. Limpan är god vän med en av ägarna där så det var inga konstigheter. Bästa läget, bra grejer och kylskåp – vad mer behöver man!

Vi har ett tips till er som spelar i band där en medlem väljer att sluta – kom ihåg att vänskapen består även utanför bandet. Låt det aldrig bli trist stämning bara för att en an bandmedlemmarna vill något annat än att stanna i bandet!